Starten met stopmotion

Wil je graag met jouw leerlingen aan de slag met stopmotion? REKKER reikt je klas alle tools aan om op eigen houtje animatiefilms te maken op school. Dit filmeducatief project stoomt je leerlingen klaar om filmtaal het hele jaar door te gebruiken in de klas en thuis, en past binnen de eindtermen rond Media en ICT.

Wie wordt de filmklas van het jaar?

De Gouden Rekker is een filmwedstrijd voor scholen. Deelnemende klassen worden gedurende één dag in onze filmstudio klaargestoomd om zelf een originele stopmotion animatiefilm te verzinnen en verfilmen. Daarna werken de leerlingen in de klas verder aan hun eigen film onder begeleiding van de leerkracht.

Op het einde van het schooljaar organiseren we een grote première op het witte doek. De leerlingen kunnen hun eigen film en alle andere inzendingen komen bekijken in een echte cinemazaal. Alle deelnemende klassen maken bovendien kans om door de jury tot ‘Beste Filmklas Van Het Jaar’ gekroond te worden en de prestigieuze Gouden Rekker mee naar huis te nemen!

PRAKTISCH:

Elke deelnemende klas krijgt een opleiding filmmaken van één volledige dag in de REKKER animatiefilmstudio. Na een inleiding over het medium film gaan de leerlingen aan de slag om een verhaal te verzinnen en een scenario te schrijven. Ze leren hoe je een storyboard, personages en decors maakt. Daarna experimenteren ze onder begeleiding van onze artistieke coaches met de filmtechniek en oefenen ze met de software, zodat ze na één intense schooldag helemaal zelf aan de slag kunnen met stopmotion animatie.

REKKER reikt in samenspraak met de leerkracht oplossingen aan om de film verder af te werken met het materiaal dat op school beschikbaar is. De leerlingen verfilmen hun eigen animatie op een tablet of smartphone met de technieken die ze hebben geleerd. REKKER voorziet een basisopstelling voor gebruik in de klas en ondersteunt het creatieproces verder via online tools voor de leerkrachten. De afgewerkte film kan je insturen via de knop onderaan deze pagina en is zo meteen verzekerd van deelname aan de wedstrijd.

We eindigen het project met een filmpremière van alle ingezonden films. Een onafhankelijke jury kiest de ‘Beste Filmklas Van Het Jaar’, die vervolgens een jaar lang de Gouden Rekker in de klas mag laten blinken!

Kostprijs

Starten met stopmotion kost 15€ per leerling voor 1 volledige schooldag.

VOOR WIE?
Inschrijven

Stuur ons een mail via onderstaande link en REKKER zal je contacteren om de mogelijkheden te bespreken.


Stuur je film in:

Scroll to Top
X
X