Starten met stop motion

STEKKER biedt klassen de kans om te starten met stop motion onder begeleiding van REKKER. Dit filmeducatief project stoomt je leerlingen klaar om filmtaal het hele jaar door te gebruiken in de klas en thuis, en past binnen de eindtermen rond Media en ICT.

Je klas komt één dag naar de REKKER animatiefilmstudio om uit de startblokken te schieten. Na een inleiding over het medium film ga je met heel de klas aan de slag om een verhaal te verzinnen. Je leert hoe je een storyboard, personages en decors kan maken. Daarna mag je onder begeleiding van onze artistieke coaches experimenteren met de filmtechniek en de software, zodat je al na één intense schooldag helemaal zelf aan de slag kan met stop motion animatie.

Het is mogelijk om technisch materiaal te huren voor gebruik in de klas. Dit omvat een draagbare animatiefilmset met belichting, plus een ipad met de nodige software. De aangeleerde technieken zijn echter perfect te gebruiken op ipads van de school met gratis software, dus dit is zeker geen verplichting.

PRAKTISCH:
Inleiding (1 dag)

De klas werkt gedurende de hele dag samen in de REKKER animatiefilmstudio. Onder begeleiding van een animatiefilmmaker doorlopen je leerlingen volgende stadia: introductie tot animatiefilm, scenario schrijven, storyboard uittekenen, decors en personages ontwerpen, en oefenen met het technisch materiaal. Indien gewenst (en enkel mits voorafgaande afspraak) kan REKKER deze introductiedag ook op school in een verduisterbaar klaslokaal organiseren.

Afwerking

Je kan vrij kiezen hoe lang je met de klas aan de film wil werken. REKKER zorgt voor een online handleiding, en natuurlijk mag je ons altijd mailen als je technische vragen hebt. Huur je technisch materiaal van REKKER, dan voorzien we daar uiteraard ook ondersteuning voor.

Eindresultaat

We delen jullie film via onze website en het REKKER YouTube kanaal. De school ontvangt een digitale kopie van de film, plus een link naar de film om op de schoolwebsite te plaatsen.

VOOR WIE?

Vraag je STEKKER dag aan:

Contactgegevens

Gegevens aanvraag

Scroll to Top
X
X