Masterclass stop motion animatie voor leerkrachten

Ben je leerkracht en wil je graag creatief aan de slag met stop motion in je klas? Schrijf je dan in voor een REKKER Masterclass bij een van onze filmmakers met jaren ervaring in het begeleiden van kinderen en jongeren.

Masterclass stop motion animatie

Hoe verzin je een origineel én haalbaar verhaal? Wat heb je allemaal nodig om je eigen film te produceren? Hoe knutsel je de figuren en decors en vertaal je jouw ideeën naar bewegend beeld? Wat zijn de do’s-and-don’ts van animatiefilm en hoe bereik je een mooi eindresultaat?

Dit alles en meer kom je te weten op onze masterclass voor leerkrachten, een kort maar krachtige cursus stop motion animatie die je wegwijs maakt in filmeducatie, zodat jij en je leerlingen films inblikken met nét dat tikkeltje meer.

Praktisch
Wat?

Sessie van 2 uur op woensdagnamiddag, bestaande uit een theoretische inleiding met aansluitende praktijkvoorbeelden. We belichten diverse aspecten van het productieproces, maar de focus ligt op het behalen van een creatief én kwalitatief hoogstaand eindresultaat met je leerlingen. Voorkennis is niet vereist. We behandelen onder meer:

  • Materiaalkeuze en technische knowhow
  • Stop motion tips & tricks om beter te animeren
  • Stop motion opstellingen voor gebruik in de klas
Waar?

De sessies vinden plaats op woensdagnamiddag in de gebouwen van Stampmedia, in hartje Antwerpen vlakbij Station Antwerpen-Centraal. Onderaan deze pagina vind je een lijst met beschikbare data waarop je kan inschrijven.

  • Stampmedia, De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen

Inschrijven voor een Masterclass stop motion:

202021okt14:0016:00Masterclass stop motion animatieVoor leerkrachtenStampmedia Antwerpen

Scroll to Top
X
X