REKKER Filmproject

Starten met stop motion

Kennismaking

Jong geleerd is oud geanimeerd. Onder dat motto organiseert REKKER één- of meerdaagse filmtrajecten voor scholen, waarin je leerlingen alle stadia doorlopen om mooie stop motion animaties te maken. Een REKKER filmtraject past binnen de eindtermen rond Media en ICT en is een perfecte aanvulling op je leerstof.

Je kan kiezen uit 3 formules:

  1. Kennismaken met animatiefilm geeft je de mogelijkheid om een halve dag experimenteren in onze animatiefilmstudio te Aalst of Antwerpen.
  2. Starten met stop motion leert je alle kneepjes van deze filmtechniek, waarna je zelf met je klas aan de slag kan.
  3. Een REKKER filmproject wordt van a tot z door ons artistiek team begeleid, met als resultaat je eigen animatiefilm die wie weet wel in de prijzen valt op een internationaal animatiefilmfestival…

Steek je liever zelf de handen uit de mouwen? Kies dan uit deze 2 opties:

  1. Schrijf je in voor een Stop Motion Masterclass voor leerkrachten om te leren hoe je een animatiefilm maakt met je klas.
  2. Gebruik onze gratis Doe het zelf tutorials om je leerlingen de basisprincipes van animatiefilm bij te brengen.

Opgelet!

Een REKKER filmproject komt in aanmerking voor een dynamoPROJECT-subsidie tot 2000€. Wil je hier gebruik van maken, geef ons dan een seintje en dien je project tijdig in via cultuurkuur.be. Info en voorwaarden via www.cultuurkuur.be/subsidies/dynamo-project.

Scroll to Top
X
X