REKKER Filmproject

Starten met stop motion

Kennismaking

Jong geleerd is oud geanimeerd. Onder dat motto organiseert REKKER één- of meerdaagse filmtrajecten voor scholen, waarin je leerlingen alle stadia doorlopen om mooie stop motion animaties te maken. Een REKKER filmtraject past binnen de eindtermen rond Media en ICT en is een perfecte aanvulling op je leerstof.

Je kan kiezen uit 3 formules:

  1. Kennismaken met animatiefilm geeft je de mogelijkheid om een halve dag experimenteren in onze animatiefilmstudio te Aalst.
  2. Starten met stop motion leert je alle kneepjes van deze filmtechniek, waarna je zelf met je klas aan de slag kan.
  3. Een REKKER filmproject wordt van a tot z door ons artistiek team begeleid, met als resultaat je eigen animatiefilm die wie weet wel in de prijzen valt op een internationaal animatiefilmfestival…

Opgelet!

Een kennismaking met animatiefilm is enkel beschikbaar in Netwerk Aalst.

Starten met stop motion is enkel beschikbaar voor klassen op het grondgebied van stad Aalst en stad Antwerpen. Als je school buiten deze regio’s gelegen is maar toch graag wil starten met stop motion, mag je ons zeker contacteren om de mogelijkheden te bespreken.

Een REKKER filmproject komt in aanmerking voor een dynamoPROJECT-subsidie tot 2000€. Wil je hier gebruik van maken, geef ons dan een seintje en dien je project tijdig in via cultuurkuur.be. Info en voorwaarden via www.cultuurkuur.be/subsidies/dynamo-project.

warning

Dien tijdig je dynamo aanvraag in

De indienronde voor dynamoPROJECTEN van 15 mei ging jammer genoeg niet door. De dynamoronde van 15 november 2020 gaat wel door. Daardoor kunnen de creatieve projecten uitgevoerd worden tijdens de 5 laatste maanden van het schooljaar 2020-2021 (tussen 01/02/2021 en 30/06/2021). Stuur ons gerust een mailtje als je hiervan gebruik wenst te maken, dan helpen wij je op weg.

Meer informatie via www.cultuurkuur.be.

Scroll to Top
X
X