REKKER organiseert één- of meerdaagse filmtrajecten voor scholen, waarin je leerlingen alle stadia doorlopen om mooie stopmotion animaties te maken. Je kan hiervoor terecht in een van onze studio’s in de Blikfabriek of De Studio in Antwerpen, in Netwerk Aalst of Cinema Palace in Brussel. Een REKKER filmtraject past binnen de eindtermen rond Media en ICT en is een perfecte aanvulling op je leerstof.

Je kan kiezen uit 3 formules: een kennismaking geeft je de mogelijkheid om te experimenteren met stopmotion animatie, starten met stopmotion zet je op weg om je eigen animatiefilm te maken en tot “Beste Filmklas Van Het Jaar” gekroond te worden, en een meerdaags REKKER filmproject wordt van a tot z door ons artistiek team begeleid, met als resultaat een animatiefilm die wie weet wel in de prijzen valt op een internationaal filmfestival! Klik hier om de verschillende formules te vergelijken.

Steek je liever zelf de handen uit de mouwen? Kom dan naar onze Stopmotion Masterclass om te leren hoe je een animatiefilm maakt met je klas, of gebruik onze gratis Doe het zelf tutorials om je leerlingen de basisprincipes van stopmotion bij te brengen.

Kennismaking Animatiefilm

Kennismaking animatiefilm

Laat je klas een halve schooldag experimenteren met de basisbeginselen van stopmotion animatie onder begeleiding van een REKKER filmmaker. De aangeleerde technieken zijn makkelijk te gebruiken op tablets van de school met gratis stopmotion software.

Starten Met Stopmotion

Starten met stopmotion

REKKER helpt je klas een hele schooldag om uit de stopmotion startblokken te schieten. Je leert hoe je een verhaal, personages en decors maakt. Daarna kan je experimenteren met de filmtechniek en de software, zodat je leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen met stopmotion animatie.

Stopmotion Filmproject

Stopmotion filmproject

Wil je met één of meer klassen een origineel ogende animatiefilm maken, dan is een meerdaags REKKER filmproject iets voor jou. Je leerlingen krijgen de kans om in een echte animatiefilmstudio met professionele stopmotion software aan de slag te gaan en zo hun eigen film te realiseren.

Stopmotion Masterclass

Stopmotion Masterclass

Wil je leren hoe je stopmotion films maakt met kinderen en jongeren? Schrijf je dan in voor deze kort maar krachtige opleiding in de REKKER animatiefilmstudio’s te Antwerpen of Aalst, of vraag een Masterclass op maat aan op een locatie naar keuze.

Kennismaking animatiefilmStarten met stopmotionStopmotion filmproject
Aantal dagen in de studio1/213 of meer
Prijs per leerling7,5€15€15€ per dag
Type opstellingiPad & Stop Motion StudioiPad & Stop Motion StudioProfessioneel
ResultaatJe eigen filmproductieEen REKKER filmproductie
Meer informatie »Meer informatie »Meer informatie »
Scroll to Top
X
X