Stop motion voor scholen

REKKER organiseert één- of meerdaagse filmtrajecten voor scholen, waarin je leerlingen alle stadia doorlopen om mooie stop motion animaties te maken. Je kan hiervoor terecht in onze studio’s in Antwerpen en Aalst. Een REKKER filmtraject past binnen de eindtermen rond Media en ICT en is een perfecte aanvulling op je leerstof.

Je kan kiezen uit 3 formules: in de Stop Motion Filmfabriek ontdek je alle geheimen van animatiefilm en verfilm je met de aangeleerde technieken een eenvoudig verhaaltje. In de Stop Motion Filmfabriek XL gaan we nog een stapje verder: je werkt een verhaal uit in filmtaal, stelt zelf een personage samen en verwerkt het in je eigen korte animatie. Wil je met jouw klas een echte stop motion animatiefilm maken, dan kan je een meerdaags REKKER Filmproject boeken dat van a tot z door ons artistiek team begeleid wordt, met als resultaat een kortfilm die wie weet wel in de prijzen valt op een internationaal filmfestival! Klik hier om de verschillende formules te vergelijken.

Steek je liever zelf de handen uit de mouwen? Kom dan naar onze Stop Motion Masterclass om te leren hoe je een animatiefilm maakt met je klas, of gebruik onze gratis Doe Het Zelf tutorials om je leerlingen de basisprincipes van stop motion animatie bij te brengen. Heb je weinig plaats om je ideeën te verfilmen of wil je jouw animaties naar een hoger niveau tillen, bestel dan de REKKER StopMotionBox, onze handige mobiele opstelling om animatiefilmpjes te maken in de klas.

Stop Motion Filmfabriek

Stop Motion Filmfabriek

Kom met je klas een halve schooldag naar de REKKER studio en ontdek alle geheimen van animatiefilm! Je leert werken met stop motion software en denken als een echte animator, zodat je weet wat je wel en vooral niet moet doen om tot een mooi resultaat te komen.

Stop Motion Filmfabriek XL

Stop Motion Filmfabriek XL

Je klas komt een hele schooldag naar de REKKER studio om al doende de geheimen van animatiefilm te ontdekken en filmtaal onder de knie te krijgen. Je leert werken met stop motion software, denken als een echte animator en verhalen vertellen als een professionele filmmaker!

Stop Motion Filmproject

Stop Motion Filmproject

Wil je met één of meer klassen een origineel ogende animatiefilm maken, dan is een meerdaags REKKER filmproject iets voor jou. Je leerlingen krijgen de kans om in een echte animatiefilmstudio met professionele stop motion software aan de slag te gaan en zo hun eigen film te realiseren.

Stop motion animatie voor scholen.

Stop Motion Masterclass

Wil je leren hoe je stop motion films maakt met kinderen en jongeren? Schrijf je dan in voor deze kort maar krachtige opleiding in de REKKER animatiefilmstudio’s te Antwerpen of Aalst, of vraag een Masterclass op maat aan op een locatie naar keuze.

REKKER Stop Motion Box

De REKKER StopMotionBox is een handige stop motion filmset waarmee je zelf animatiefilmpjes kunt maken op een technisch hoogwaardige manier. De StopMotionBox is draagbaar, opvouwbaar, en bruikbaar op een tafel of op de grond. De set bestaat uit een doos waarin je kan filmen, voorzien van usb ledverlichting en leverbaar met kneedlijm, figuren en decors, zodat je enkel een tablet of telefoon met stop motion software nodig hebt om aan de slag te gaan.

Vergelijk onze verschillende formules voor scholen:

STOP MOTION FILMFABRIEKSTOP MOTION FILMFABRIEK XLSTOP MOTION FILMPROJECT
AANTAL STUDIODAGEN1/213 of meer
PRIJS PER LEERLING9€18€18€ per dag
TYPE OPSTELLINGStopMotionBoxStopMotionBoxProfessioneel
RESULTAATJe eigen animatiefilmpjeJe eigen animatiefilmpjeEen REKKER filmproductie
MEER INFO →MEER INFO →MEER INFO →
Scroll naar boven