Filmlabo

Spelenderwijs leren animeren

Het REKKER Filmlabo is een mobiele installatie waarop je spelenderwijs leert animeren. De interactieve modules nodigen uit tot experimenteren door hun toegankelijke vormgeving, gebaseerd op arcade spelconsoles, en vereisen geen voorkennis of ervaring. Het FilmLabo vormt een leuke creatieve activiteit voor jong en oud is beschikbaar voor alle culturele of filmgerelateerde evenementen, zoals filmfestivals of expo’s. Ook is het mogelijk om de inhoud grafisch aan te passen aan het thema van jouw evenement, of zelfs een installatie op maat van jouw locatie te laten maken!

Play Stop Motion

Hoe breng je figuren tot leven?

PLAY Stop Motion is een mobiele installatie die jong en oud uitnodigt tot experimenteren met de basistechnieken van animatiefilm. Leef je uit met botsende ballen, vliegende vogels, ronkende raketten en gekke gezichten, en ontdek al doende de wondere wereld van stop motion animatie.

Deze interactieve installatie bestaat uit 3 modules met in totaal 9 stop motion opdrachten in oplopende moeilijkheidsgraad en staat garant voor minimaal een uur animatieplezier. Deelnemers kunnen de oefeningen zelfstandig doorlopen, of hun fantasie de vrije loop laten en zelf animaties verzinnen. De modules zijn geschikt voor alle leeftijden, zowel in volgorde als vrij te gebruiken of op te stellen, en vereisen geen ervaring of begeleiding.

PLAY Stop Motion was al te bespelen op o.a. het Kortfilmfestival Leuven en de museumnacht in Dortmund. Volg onze Facebook pagina voor nieuwe speeldata!

In Cinema Palace te Brussel vind je een permanente, meer robuuste versie van de installatie. Deze staat gratis ter beschikking van bezoekers. Je kan er na elke jeugdvoorstelling terecht om je eerste stapjes te zetten in stop motion animatie, dus ga zeker eens een kijkje nemen!

Het REKKER Filmlabo op jouw locatie of evenement?

REKKER komt de modules ter plaatse opstellen en weer ophalen. Vul hieronder vrijblijvend je aanvraag in en wij contacteren je om de mogelijkheden te bespreken.

Kleurplaten om als achtergrond te gebruiken en magnetische figuren om te animeren worden meegeleverd, en kunnen aangepast worden aan het thema of de visuals van jouw evenement of organisatie. Ook kan deze installatie als permanente opstelling op maat van jouw locatie gemaakt worden.

Het REKSTATION in Cinema Palace

AANVRAAGFORMULIER Filmlabo

    GEWENSTE OFFERTE*

    Scroll naar boven