Spelenderwijs leren animeren

Het REKKER Filmlabo is een verzameling interactieve installaties waarop je spelenderwijs leert animeren. Ze zijn afzonderlijk of als totaalpakket beschikbaar voor culturele of filmgerelateerde evenementen, zoals filmfestivals of expo’s. Ook is het mogelijk om ze grafisch aan te passen aan het thema van jouw evenement, of zelfs een installatie op maat van jouw locatie te laten maken!

Deze mobiele installaties vormen een leuke creatieve activiteit voor jong en oud en vereisen geen voorkennis of ervaring. De diverse modules nodigen uit tot experimenteren door een toegankelijke vormgeving gebaseerd op arcade spelconsoles. Met de PLAY Early Cinema module leer je meer over de ontstaansgeschiedenis van bewegend beeld, terwijl je met de PLAY Stop Motion installatie de oneindige mogelijkheden van stop motion animatie kan aftasten. In de nabije toekomst staat er nog een gezinsuitbreiding op de planning en wordt het REKKER Filmlabo aangevuld met een game- en een geluidsinstallatie. Hou onze Facebook pagina in de gaten voor updates!

Play Early Cinema

Hoe ontstaat bewegend beelD?

PLAY Early Cinema is een interactieve tekentafel die de magische ervaring van vroege cinema naar een hedendaags publiek brengt.

Via traditionele animatietechnieken leer je de illusie van bewegend beeld beter te begrijpen. De verschillende oefeningen laten je stapsgewijs kennismaken met concepten als het flipboekje en de zoötroop. Je kan met 4 personen tegelijk aan de slag en hebt geen tekentalent of ervaring met animatie nodig.

Play Stop Motion

Hoe breng je figuren tot leven?

PLAY Stop Motion is een mobiele installatie die jong en oud uitnodigt tot experimenteren met de basistechnieken van animatiefilm. Leef je uit met botsende ballen, vliegende vogels, ronkende raketten en gekke gezichten, en ontdek al doende de wondere wereld van stop motion animatie.

Deze interactieve installatie bestaat uit 3 modules met in totaal 9 stop motion opdrachten in oplopende moeilijkheidsgraad en staat garant voor minimaal een uur animatieplezier. Deelnemers kunnen de oefeningen zelfstandig doorlopen, of hun fantasie de vrije loop laten en zelf animaties verzinnen. De modules zijn geschikt voor alle leeftijden, zowel in volgorde als vrij te gebruiken of op te stellen, en vereisen geen ervaring of begeleiding.

PLAY Stop Motion was al te bespelen op o.a. het Kortfilmfestival Leuven en de museumnacht in Dortmund. Volg onze Facebook pagina voor nieuwe speeldata!

In Cinema Palace te Brussel vind je een permanente, meer robuuste versie van de installatie. Deze staat gratis ter beschikking van bezoekers. Je kan er na elke jeugdvoorstelling terecht om je eerste stapjes te zetten in stop motion animatie, dus ga zeker eens een kijkje nemen!

Het REKKER Filmlabo op jouw locatie of evenement?

REKKER komt de modules ter plaatse opstellen en weer ophalen. Vul hieronder vrijblijvend je aanvraag in en wij contacteren je om de mogelijkheden te bespreken.

PLAY Early Cinema

Papierstrookjes en stiftjes worden meegeleverd.

PLAY Stop Motion

Kleurplaten om als achtergrond te gebruiken en magnetische figuren om te animeren worden meegeleverd, en kunnen aangepast worden aan het thema of de visuals van jouw evenement of organisatie. Ook kan deze installatie als permanente opstelling op maat van jouw locatie gemaakt worden. Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Het REKSTATION in Cinema Palace

AANVRAAGFORMULIER Filmlabo

    GEWENSTE MODULES*

    Scroll to Top