Stop Motion Filmfabriek XL

Ontdek de geheimen van animatiefilm!

Je klas komt een hele schooldag naar de REKKER studio om al doende de geheimen van animatiefilm te ontdekken en filmtaal onder de knie te krijgen. Je leert werken met stop motion software, denken als een echte animator en verhalen vertellen als een professionele filmmaker! We vertellen je wat je wel en vooral niet moet doen om tot een mooi resultaat te komen, bedenken een storyboard en knutselen personages voor je film, zodat je na deze korte maar intense opleiding naar huis gaat met je eigen animatiefilmpje en zelf aan de slag kan om stop motion filmpjes te fabriceren.

PRAKTISCH:

De klas krijgt een opleiding filmmaken van een volledige schooldag in de REKKER animatiefilmstudio. Na een inleiding over de stop motion filmtechniek en het medium film gaan de leerlingen in groepjes aan de slag om een verhaal te verzinnen. Ze leren hoe je met de bouwstenen van filmtaal je ideeën kan omzetten in een storyboard en hoe je personages maakt om te animeren. Vervolgens verfilmen de leerlingen op onze tablets hun eigen verhaaltjes met behulp van onze Stop Motion Box. De animatiefilmpjes kan je na de workshop mee naar huis nemen. 
De aangeleerde technieken kan je nadien toepassen op school, eventueel gebruikmakend van de REKKER Stop Motion Box. Dit filmeducatief project stoomt je leerlingen klaar om filmtaal het hele jaar door te gebruiken in de klas en thuis, en past binnen de eindtermen rond Media en ICT.

Kostprijs

De Stop Motion Filmfabriek XL kost 18€ per leerling voor 1 volledige schooldag in de REKKER animatiefilmstudio.

Locatie

De Stop Motion Filmfabriek XL is beschikbaar in de REKKER studio’s op volgende locaties:

VOOR WIE?

Vrijblijvende aanvraag:

    Contactgegevens


    Gegevens aanvraag

    GEWENSTE LOCATIE*

    *Verplichte velden

    Scroll naar boven