Stop Motion Filmproject

Maak een animatiefilm met je klas!

Wil je met één of meer klassen een origineel ogende animatiefilm maken, dan is een stop motion filmproject iets voor jou. Je krijgt de kans om een aantal dagen in een echte animatiefilmstudio met professionele software aan de slag te gaan en zo je eigen stop motion film te realiseren.

Dit filmeducatief project stoomt je leerlingen klaar om filmtaal het hele jaar door te gebruiken in de klas en thuis, past binnen de eindtermen rond Media en ICT en komt in aanmerking voor een dynamoPROJECT-subsidie tot 2000€. Info en voorwaarden vind je op Cultuurkuur.be.

Gebruik je fantasie, bedenk een verhaal met knotsgekke wendingen en breng alles tot leven via stop motion animatie! Onder begeleiding van een professionele kunstenaar doorlopen je leerlingen alle aspecten van het productieproces: brainstormen, scenario schrijven, grafisch uitwerken van personages en achtergronden, verfilmen van het verhaal en geluidsopnames.
REKKER staat de leerlingen bij in het gebruik van hedendaagse audiovisuele technieken. Elk filmproject resulteert in een prachtige stop motion animatiefilm, die we delen via onze website en het REKKER YouTube kanaal. En wie weet sturen we hem nadien ook de wereld rond naar diverse animatiefilmfestivals!

PRAKTISCH:

REKKER zorgt voor begeleiding door ervaren animatiefilmmakers en voor al het nodige computer- en creamateriaal.
Een filmproject kost 18€ per dag per leerling en duurt minimaal 3 dagen. Het kan altijd op maat gesneden worden, maar ziet er ongeveer zo uit:

Verhaal en ontwerp (1 dag)

De klas werkt gedurende de hele dag samen onder begeleiding van een animatiefilmmaker. Je leerlingen doorlopen volgende stadia: introductie tot animatiefilm, scenario schrijven, storyboard uittekenen, decors en personages ontwerpen.

Filmstudio (1 of meer dagen)

Naargelang de omvang van je filmproject kan je kiezen voor 1 of meer studiodagen in de REKKER animatiefilmstudio. Zowel in de voor- als namiddag komen alle kinderen in groepjes aan bod om het verhaal te verfilmen. REKKER helpt je graag met het uitwerken van een voorstel op maat van jouw school.

Geluid en montage (1 dag)

In de voormiddag komen alle leerlingen in kleine groepjes aan bod in onze mobiele opnamestudio om de klank van hun film te creëren. Na de middag krijgen ze een voorlopige montage van de film te zien.

Eindresultaat

Je kan de film bekijken en delen via het REKKER YouTube kanaal. De school ontvangt een digitale kopie van de film, plus een link om de film op de schoolwebsite te plaatsen.

VOOR WIE?

Vrijblijvende aanvraag:

    Contactgegevens


    Gegevens aanvraag

    GEWENSTE LOCATIE*

    *Verplichte velden

    Scroll naar boven