Stop Motion Masterclass

Stop motion masterclass

Hoe maak je een animatiefilm met je klas?

Schrijf je in voor een Stop Motion Masterclass in de REKKER animatiefilmstudio’s in Antwerpen of Aalst om te leren hoe je stop motion films maakt met kinderen en jongeren.

Het is ook mogelijk om een Masterclass sessie op een datum en locatie naar keuze te organiseren en zelfs toe te spitsen op specifieke onderwerpen. Stuur ons jouw aanvraag en wij werken een voorstel op maat voor je uit!

Hoe verzin je een origineel én haalbaar scenario? Wat heb je allemaal nodig om je eigen film te produceren? Hoe knutsel je de figuren en decors en gebruik je filmtaal om jouw ideeën naar bewegend beeld om te zetten? Wat zijn de do’s-and-don’ts van animatiefilm en hoe bereik je een mooi eindresultaat?

Dit alles en meer kom je te weten op deze Masterclass voor leerkrachten (én iedereen die met kinderen films wil maken), een kort maar krachtige opleiding in stop motion animatie die je wegwijs maakt in filmeducatie, zodat jij en je leerlingen films inblikken met nét dat tikkeltje meer.

Praktisch

Sessie van 2 uur, bestaande uit 1 uur opleiding en 1 uur oefening. We belichten diverse aspecten van het productieproces, maar de focus ligt op het behalen van een creatief én kwalitatief hoogstaand eindresultaat met kinderen en jongeren. Voorkennis is niet vereist. We behandelen onder meer:

  • Materiaalkeuze en technische aspecten
  • Stop motion opstellingen voor gebruik in de klas
  • Tips & tricks om beter te animeren

De Stop Motion Masterclass kost 30€ per persoon en gaat door op volgende locaties:

een Stop Motion Masterclass op maat aanvragen:

Inschrijven voor een Stop Motion Masterclass:

16okt14:0016:00Masterclass Stop Motion AnimatieAntwerpenBlikfabriek, Lageweg 356, 2660 Antwerpen

19nov10:0012:00Masterclass Stop Motion AnimatieAalstNetwerk Aalst, Houtkaai 15, 9300 Aalst

Scroll naar boven