Leren animeren met REKKER

REKKER biedt klassen de kans om te starten met stop motion animatie. Dit filmeducatief project stoomt je leerlingen klaar om filmtaal het hele jaar door te gebruiken in de klas en thuis, en past binnen de eindtermen rond Media en ICT.

REKKER helpt je klas een hele dag om uit de startblokken te schieten. Na een inleiding over het medium film ga je met heel de klas aan de slag om een verhaal te verzinnen. Je leert hoe je een storyboard, personages en decors kan maken. Daarna mag je onder begeleiding van onze artistieke coaches experimenteren met de filmtechniek en de software, zodat je al na één intense schooldag helemaal zelf aan de slag kan met stop motion animatie. REKKER stelt gedurende één week technisch materiaal ter beschikking om je film af te werken in de klas. Dit omvat een draagbare animatiefilmset met belichting, plus een ipad met de nodige software.

PRAKTISCH:
Antwerpen: 1 dag op school

De klas werkt gedurende de hele dag samen in een verduisterbaar klaslokaal. Onder begeleiding van een animatiefilmmaker doorlopen je leerlingen volgende stadia: introductie tot animatiefilm, scenario schrijven, storyboard uittekenen, decors en personages ontwerpen, en oefenen met het technisch materiaal. Leen je technisch materiaal, dan mag je dit onder waarborg gedurende één week gebruiken in de klas.

Aalst: 1 dag in NETWERK AALST

De klas werkt gedurende de hele dag samen in de REKKER animatiefilmstudio. Onder begeleiding van een animatiefilmmaker doorlopen je leerlingen volgende stadia: introductie tot animatiefilm, scenario schrijven, storyboard uittekenen, decors en personages ontwerpen, en oefenen met het technisch materiaal. Indien gewenst (en enkel mits voorafgaande afspraak) kan REKKER deze studiodag ook op school in een verduisterbaar klaslokaal organiseren. Leen je technisch materiaal, dan mag je dit onder waarborg gedurende één week gebruiken in de klas.

Kostprijs

Starten met stop motion kost 15€ per leerling voor 1 volledige schooldag en 1 week gebruik van technisch materiaal.

VOOR WIE?

Vraag je Studiodag aan:

Contactgegevens

Gegevens aanvraag

Scroll to Top
X
X