Vanaf 1 juli 2020 zijn kunsteducatieve en artistieke projecten met kinderen en jongeren weer toegelaten. De bedoeling is dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren vanuit het recht op spelen, op vrije tijd, participatie en engagement kunnen deelnemen aan kunsteducatieve en artistieke projecten. Bepaalde risicogroepen moeten daarbij uiteraard beschermd worden.

Er gelden uitzonderingen op de regels van social distancing voor groepen van maximaal 50 jongeren. Bij onze kampen hanteren wij een maximum van 15 deelnemers. Deze groep blijft een aparte bubbel gedurende de hele week. REKKER zorgt steeds voor proper materiaal en voldoende verluchting in de lokalen. We voorzien ook het nodige materiaal om regelmatig de handen te wassen.

Tijdens onze kampen is er geen contact met externe personen toegelaten. Om die reden is het ook niet mogelijk een toonmoment te organiseren op het einde van een kamp. Uiteraard kan je de film naderhand wel bekijken op ons YouTube kanaal!

WAT MOET jE WETEN WANNEER je NAAR ons filmkamp komt?

  • Kinderen en jongeren die ziek zijn kunnen niet deelnemen en moeten thuis blijven.
  • Kinderen en jongeren moeten minstens vijf dagen symptomenvrij zijn als ze willen deelnemen.
  • De verantwoordelijkheid ligt bij de ouders om geen zieke kinderen deel te laten nemen aan de activiteiten.
  • Als een kind tot de risicogroep behoort, is het de verantwoordelijkheid van de ouders om het risico in te schatten. Ze kunnen de huisarts inschakelen bij hun overweging. Bekijk zeker deze lijst met een overzicht van alle risicogroepen.

Je mag dus meedoen tenzij je ziek bent of tot een risicogroep behoort en je ouders of dokter geen toestemming geven.

Als je ingeschreven bent, sturen we je enkele dagen voor aanvang van het kamp een e-mail met een medische fiche, die je verplicht moet invullen en terugsturen naar hallo@rekker.be. Zonder medische fiche word je niet toegelaten!

Een overzicht van alle maatregelen voor artistieke projecten met kinderen en jongeren vind je op sectorgidscultuur.be.

Scroll to Top
X
X